top of page

Zwangerschapscursus

Zwangerschapscursus volgens

methode Mensendieck

Voor, tijdens en na de bevalling vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Door je lichaam te leren kennen, voelen en begrijpen, leer je om te gaan met deze veranderingen en kun je je goed voorbereiden op de bevalling.

Een cursus volgens de methode Mensendieck helpt bij het zoeken naar de optimale manier van staan, zitten, opstaan, lopen, reiken, bukken, tillen en sporten tijdens de zwangerschap. Daarnaast leer je door oefeningen meer over het ontspannen en versterken van de spieren die het zwaar te verduren hebben zoals de been- en voetspieren, de spieren rond het bekken, de rug- en borstspieren en de spieren van hals en hoofd. Andere belangrijke aspecten zijn de ademhalings-, ontspannings- en concentratieoefeningen ter voorbereiding op de bevalling.

Deze oefeningen zijn handvatten om weeën op te vangen en kunnen bijdragen aan een gunstige perstechniek. Eén bijeenkomst is samen met je partner, een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen.


De cursus wordt gegeven door Tamara de Boer, (kinder)oefentherapeut en al jaren werkzaam in het begeleiden van zwangere vrouwen.  Deelname aan de cursus is vanaf ongeveer de 24e week van de zwangerschap. Mocht er naast de groepslessen behoefte zijn aan een individuele sessie, om jouw situatie specifiek te begeleiden, dan is dat uiteraard mogelijk.

Dag en tijd

7 lessen van 1½ uur op

Woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur

Plaats

Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord

Marktstraat 73, Wormerveer

Voor meer informatie over data en tijden

kunt u contact opnemen met ons.

young-pregnant-woman-practicing-yoga-hom

© 2021 Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord

bottom of page