Over ons

Line separator
Line separator

Ik ben Fabian Geerestein, trotse eigenaar van ‘Kinderoefentherapie Zaanstreek – Noord’.  In 2013 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam (BSc) en aansluitend ben ik me gaan specialiseren tot kinderoefentherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. In 2016 heb ik samen met Tamara deze praktijk overgenomen en met veel plezier zetten wij dit voort. Naast mijn werk bij ‘Kinderoefentherapie

Zaanstreek – Noord’ ben ik ook werkzaam als personal trainer. 

Ik ben bevoorrecht om de hele dag te mogen doen wat ik leuk vind: kinderen laten groeien en ontwikkelen op motorisch vlak. Ik kan oprecht genieten van de eerlijkheid, maar ook de ondeugendheid. Het werken met kinderen zorgt ervoor dat ik elke dag een lach op mijn gezicht heb. Met een grap en een grol  probeer ik om er samen met de kinderen alles uit te halen wat erin zit. Ik heb zelf op hoog niveau gesport en weet als geen ander hoe het is om het uiterste uit jezelf te moeten halen om een prestatie te leveren. Mijn missie is dan ook om naast de kinderen te staan en samen de uitdaging aan te gaan!
 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsvereniging: VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor Paramedici en het platform Kinderoefentherapie.

Ik ben Tamara de Boer, werkzaam als kinderoefentherapeut en samen met Fabian eigenaar van deze praktijk. In 2013 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam (BSc) en ben doorgestroomd naar een post -HBO opleiding tot kinderoefentherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Deze heb ik succesvol afgerond in juni 2018. Naast mijn werk bij ‘Kinderoefentherapie Zaanstreek – Noord’ ben ik ook werkzaam bij: ‘De Praktijk Hoorn’. Deze combinatie bevalt mij erg goed.

Al van jongs af aan was het voor mij duidelijk dat ik graag met mensen wilde werken. Ik luister graag aandachtig zonder oordeel en ben geduldig. Deze eigenschappen pas ik in mijn werk veel toe. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten en valkuilen, ik ook, dit maakt ons uniek. Helpen bij het proces om het eigen lichaam en gewoonten te herkennen is iets waar ik veel voldoening uit haal.

Het werken met kinderen vind ik geweldig. Kinderen dagen mij uit om mijn creativiteit te gebruiken in de oefentherapie. Ieder kind vraagt weer een andere aanpak. Het is iedere keer weer een uitdaging om te ontdekken hoe ik het kind het beste kan bereiken en vertrouwen kan geven om te leren. Ik vind het mooi hoe oprecht, ongedwongen en ook onvoorspelbaar kinderen kunnen zijn. Dit vraagt van mij een flexibele en open houding.

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsvereniging: VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor Paramedici en het platform Kinderoefentherapie.

Ik ben Merel Hagenhoek, werkzaam als zelfstandig kinderoefentherapeut voor onder andere de praktijk Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord en doe dit met veel plezier. Daarnaast werk ik ook als zelfstandig kinderoefentherapeut bij twee andere praktijken in de regio en op diverse basisscholen. In 2016 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam (BSc), direct daaropvolgend ben ik me gaan specialiseren in de opleiding tot Kinderoefentherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Deze heb ik succesvol afgerond in juni 2018.  

 

Mijn interesse gaat sterk uit naar het werken met kinderen omdat ze vol enthousiasme zitten en eerlijk zijn hoe ze ergens over denken of wat ze bezighoudt. Het stimuleren van en het helpen bij de motorische ontwikkeling van kinderen is wat ik leuk vind om te doen. Daarbij is het voor mij belangrijk dat kinderen het op een spelenderwijze manier leren en de behandelingen als plezierig worden ervaren. Kortom een glimlach op het gezicht van het kind. 

 

Het werk als kinderoefentherapeut is voor mij geen dag hetzelfde, de kinderen brengen verschillende verhalen en gebeurtenissen met zich mee en voelen zich vaak erg op hun gemak tijdens de behandelingen. Dit is onder andere zichtbaar in de doelen die er worden behaald en de succeservaring die het kind heeft. 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsvereniging: VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor Paramedici en het platform Kinderoefentherapie.

Ik ben Valerie Berger, werkzaam als zelfstandig kinderoefentherapeut en kinder-slaapoefentherapeut bij Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord. Daarnaast ben ik de eigenaar van Kinderoefentherapie Heemskerk en werk daar ook als kinderoefentherapeut en

kinder-slaapoefentherapeut.

Ik ben in 2016 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan

de Hogeschool van Amsterdam (BSc). Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende praktijken gewerkt en mij georiënteerd op welke doelgroep ik leuk vind om mee te werken. Dit leidde in 2017 tot een zelfstandige oefentherapie praktijk. In juni 2020 heb ik begeleidingstraject tot kinderoefentherapeut succesvol afgerond. Tijdens dit traject heb ik mij ook gespecialiseerd in

kinder-slaapoefentherapie. Naast mijn werk als therapeut,

ben ik ook nog groepsles instructrice bij een sportschool.

 

Ik vind het geweldig om met kinderen en hun ouders te werken. Het leukste vind ik nog, dat kinderen de behandeling ervaren als spelen, maar eigenlijk hard aan het werk zijn aan hun ontwikkeling en doelen. De mooiste beloning is de trots van het kind, als het gelukt is om te leren veters strikken of leesbaar kan schrijven. Het begeleiden van ouders met kinderen met slaapproblemen is ook zo dankbaar werk. Elk slaapprobleem is anders en vraagt om een andere aanpak. Deze puzzel oplossen met ouders vind ik een uitdaging. Ik denk graag mee met de ouders hoe het anders kan en mijn persoonlijke betrokkenheid maakt vaak dat het slaapprobleem snel over is.

 

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsvereniging: VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor Paramedici, het platform Kinderoefentherapie en het Netwerk Slaapoefentherapie.

website banner.png
website banner.png
website banner.png
website banner.png

© 2021 Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord