top of page

Rots en Water training

Rots en Water training

De Rots en Water training biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid. De elementen uit de training worden spelenderwijs aangeboden met spel en fysieke oefeningen. Eerst doen en ervaren, dan praten! Kinderen worden zich bewuster van de eigen manier van reageren op situaties én krijgen hiervoor positieve alternatieven aangeboden. Het programma wordt afgestemd op de behoefte en leeftijd van de groep kinderen. In kleine groepen kunnen kinderen direct met elkaar oefenen om het ‘nieuwe gedrag’ eigen te maken. 
 

Wat leren kinderen?

Stevig staan - de kracht van een goede ademhaling - zelfverzekerd (langs een groep) lopen - iemand aankijken en duidelijk, krachtig en rustig zeggen wat je te zeggen hebt - de kracht van concentratie (zodat je minder snel afgeleid of uitgedaagd wordt) - gedachtenkracht - overwinnen van angst en doorzetten - schoppen tegen een stootkussen, simpele zelfverdedigingstechnieken - meer vertrouwen op eigen intuïtie - samenwerken - (nieuwe) contacten maken.

De cursus wordt gegeven door Fabian Geerestein, (kinder)oefentherapeut en al jaren werkzaam in het begeleiden van kinderen met een verminderde weerbaarheid.

togetherness-group-women-variety-hands_2

Dag en tijd

Vrijdagochtend van 09.00 - 10.00 uur

Plaats

Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord

Marktstraat 73, Wormerveer

Voor meer informatie over data en tijden

kunt u contact opnemen met ons.

© 2021 Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord

bottom of page