top of page

Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor kinderen

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met concentreren. Ze slapen niet goed, maken zich druk en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen of zomaar even niets doen en ze zijn doorlopend online. Hun hoofd is te vol en er zijn teveel prikkels.

Tijdens de training van gemiddeld een uur per week leren kinderen om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding hun aandacht te stabiliseren, te richten en te verplaatsen. Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat zij (of anderen) denken, voelen of ervaren.

Coolkids is een aandachtstraining voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar. Ieder kind kan deelnemen aan de training, met name kinderen die moeite hebben met het omgaan met verdriet, boosheid, somberheid, last hebben van stress- en spanningsklachten en die weinig zelfvertrouwen hebben.

Het Kikker Keurmerk

In de aandachtstraining Coolkids wordt er gewerkt met de methode ‘Aandacht werkt!’. De kikker is een belangrijk symbool. Kindertrainers en jongerentrainers die 'Aandacht werkt!' mogen geven zijn gecertificeerd door de Academie voor Mindful Teaching en dragen het 'Kikker Keurmerk'.

 

De training wordt gegeven door Tamara de Boer,  (kinder) oefentherapeut en een gecertificeerd kindertrainer.

3437128_edited.jpg

Dag en tijd

Woensdagmiddag van 13.00 - 14.00 uur

Plaats

Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord

Marktstraat 73, Wormerveer

Voor meer informatie over data en tijden

kunt u contact opnemen met ons.

© 2021 Kinderoefentherapie Zaanstreek Noord

bottom of page